شما اینجا هستید:

الیت » اخبار

الیت بلاگ

رویداد ها، آخرین محصولات، اخبار دنیای آشپزی را در این قسمت ببینید.

31

May

جشنواره بزرگ الیت

دسته بندی: اخبار| 31 May 2016

تابستان 95 مهمان آذری های عزیز خواهیم بود و به پاس قدردانی از مهمان نوازی و مهربانی هموطنان عزیز  ساکن در آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی با جشنواره بزرگ الیت همراهشان خواهیم بود.

الیتی های عزیز ساکن در تبریز و ارومیه و شهرهای تابع می توانند بسته بندی محصولات خریداری شده از الیت را در پاکت های مخصوص قرعه کشی بزرگ الیت قرار دهند و از طریق 1800 صندوق مخصوص قرعه کشی بزرگ الیت در فروشگاه ها و سوپرمارکت ها یا صندوق های پستی آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی برای ما ارسال کنند.

شاید شما یکی از برندگان خوش شانس الیت در این جشنواره باشید.

منتظر حضور سبزتان هستیم.

22

May

عدس ؛بمب انرژی

دسته بندی: سلامت| 22 May 2016

عدس نسبت به سایر حبوبات طبخ آسان و سریعی دارد و انواع طعم دهنده ها و ادویه ها را به خود جذب می کند. ارزش غذایی بالای عدس آن را نسبت به سایر حبوبات به یک بمب انرژی تبدیل کرده است.

عدس و فواید سلامتی آن

عدس کوچکترین اما مغذی ترین دانه حبوبات است که منبع بسیار خوبی برای فیبر (کاهش دهنده کلسترول است) می باشد. عدس نه تنها موجب کاهش کلسترول می شود، بلکه از فواید ویژه آن مدیریت و کنترل قند خون است. عدس به خاطر داشتن فیبر بالا مانع از افزایش سطح خون می شود. عدس 7 مواد معدنی مهم ،ویتامین های B و پروتئین ، بدون هیچ گونه چربی است.

کالری این ماده مغذی چقدر است؟ جالب است بدانیدکه تنها یک فنجان عدس دارای 230 کالری است؛ به همین علت این غول کوچولو به آسانی یک وعده غذایی شما را تامین می کند.

عدس ؛ فیبر بالا

بررسی جدول فیبر حبوبات نشان می دهد که عدس سرشار از فیبر از هر دونوع محلول و نامحلول است .این دو نوع فیبر برای جلوگیری از یبوست و اختلالات  گوارشی ، مانند سندروم روده تحریک پذیر و دیورتیکولوز کمک می کند.

اگر قلب خود را دوست دارید عدس بخورید

در یک مطالعه گروهی  که الگوهای مصرفی مواد غذایی و خطر ناشی از بیماری عروق کرونر را مورد بررسی قرار می داد؛ بیش از 16 هزار مرد میانسال در کشورهای مختلف مورد آزمایش قرار گرفتند. ارتباط این افراد با خطرمرگ ناشی از بیماری های قلبی نشان داد، کسانی که از حبوبات در رژیم غذایی خود استفاده می کنند،با کاهش 82 درصدی ابتلا به بیماری های قلبی همراه بوده اند.

خوردن غذاهای با فیبر بالای از ابتلا به بیماریهای قلبی جلوگیری می کند؛ اما سهم عدس در سلامت قلب فقط مخصوص مقدار فیبر بالای آن نیست ، بلکه مقدار قابل توجه فولات و منیزیم از شگفتی های این ماده غذایی است.

فولات یک اسید آمینه است که در سوخت و ساز بدن بسیار نقش دارد و نبود فولات و خانواده ویتامین های B ، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد. وجود منیزیم موجود در عدس نیز یکی دیگر از فواید قلبی و عروقی آن است. منیزیم کانال طبیعی مسدودکننده کلسیم است. وقتی منیزیم به اندازه کافی در اطراف رگ ها و شریان ها باشد، اکسیژن رسانی در سراسر بدن را بهبود می بخشد. کمبود منیزیم نه تنها با حمله قلبی همراه است ، بلکه بلافاصله بعد از یک حمله قلبی رادیکال های آزاد به قلب را ترویج می دهد.

پس اگر دوست دارید به معنای واقعی از قلب خود مراقبت کنید،حتما عدس را در وعده های غذایی فراموش نکنید. حتی کمبود وقت هم بهانه خوبی برای نخوردن یک عدسی خوشمزه در وعده غذایی شما نیست؛ چون عدسی های آماده به کمکتان آمده و تنها در چند دقیقه یک وعده غذایی سالم و مقوی را برایتان فراهم می کند.

 

21

May

نودالیت لیوانی؛ یک میان وعده پر انرژی

دسته بندی: سلامت| 21 May 2016

نودالیت ها انواع مختلفی دارند و چون حاوی نشاسته هستند منبع خوبی برای کربوهیدرات ها به شمار می آید. نودالیت لیوانی که به نظر می رسد از انواع  نودل ها و پاستاها سبک تر باشد؛ دارای همان مقدار کربوهیدرات است. یک نودالیت لیوانی شامل 46/5 گرم کربوهیدرات است و با توجه به اینکه در رژیم های غذایی ،کربوهیدرات پیشنهادی 130 گرم است در روز است، شما 36 درصد از کربوهیدرات روزانه خود را در یک وعده نودالیت لیوانی دریافت می کنید.

هنگام مصرف نودالیت لیوانی مقدار کمی پروتئین بدون چربی و قند از 54 گرم نودل دریافت می کنید. در صورتی که یک وعده نودالیت لیوانی شامل 190 کالری است که همگی از کربوهیدرات به شکل نشاسته تشکیل شده است.

از آنجایی که نشاسته یک کربوهیدرات پیچیده است، منبع خوبی از سوخت برای بدن شماست. اگر در برنامه غذایی خود به رژیم های دارای کربوهیدرات بالا نیاز دارید و یا در رشته ورزشهای استقامتی و شدت بالا میپردازید، نودالیت لیوانی به عنوان یک میان وعده و یا حتی وعده غذایی مناسب می تواند در رژیم غذایی شما قرار گیرد.

با اینکه نودالیت لیوانی سرشار از کربوهیدرات ها هستند، اما منجر به افزایش قند خون شما نمی شود. نرخ شاخص قند خون که شامل کربوهیدرات ها می شوند با توجه به مقداری است که موجب افزایش قند خون می شوند. عدد 0 تا 100 درمواد غذایی مقیاسی است که نشان دهنده میزان افزایش قندخون در آن غذا هاست؛ هرگونه مواد غذایی با امتیاز 55 یا کمتر دارای کوچکترین اثر در سطح قند خون می باشد.

نودالیت لیوانی با شاخص 45 به عنوان یک کربوهیدرات کم قند شناخته می شود.

 

18

May

نودالیت؛ یک غذای تاریخی

دسته بندی: سلامت| 18 May 2016

قدیمی ترین نشانه های وجود نودل در فرهنگ لغت ، از قرن سوم بعد از میلاد مسیح در چین است. ابتدایی ترین شکل نودل چینی (نودالیت) تشکیل شده از خمیر نان بوده است و پختن آن در آب جوش صورت می گرفته و به اسم”Mian Pian” که هنوز هم در شمال چین طرفداران خود را دارد شناخته می شده است.

یکی دیگر از نشانه های وجود نودالیت در اورشلیم است که قدمت آن به قرن پنجم میلادی می رسد؛و به آن “itrium” می گویند، که البته در قرون بعدی به نام ماکارانی رشته ای شناخته شد که از سمولینا تهیه می شد.این نوع نودل خشک می شد و بعد در آشپزی مورد استفاده قرار می گرفت.

صحبت از اینکه نودالیت دقیقا از کجا آمده بسیار سخت است؛ حال اینکه کدام نودل بهتر است ، یک بازی شیر و خط بین ایتالیایی ها و چینی هاست. در چین سرآشپزها باریکترین رشته های نودل را که به آن la mian می گویند،در آب عصاره گوشت گوساله همراه با فلفل قرمز و گشنیز می پزند. اما در ایتالیا ورقه های نازک نودالیت اسفناج را می برند و با بولونی (مواد ماکارانی خودمان) و نیز سس بشامل سرو می کنند.

چین یا ایتالیا برای ما فرقی ندارد؛ آنچه در خور اهمیت است ،این است که در نتیجه تلاش  تیم حرفه ای الیت ، یک غذای محبوب بین المللی با ذائقه ایرانی همراه شده است و به آسانی در دسترس طرفداران آن قرارگرفته است.