نودالیت؛ یک غذای تاریخی

دسته بندی: سلامت| ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۵

قدیمی ترین نشانه های وجود نودل در فرهنگ لغت ، از قرن سوم بعد از میلاد مسیح در چین است. ابتدایی ترین شکل نودل چینی (نودالیت) تشکیل شده از خمیر نان بوده است و پختن آن در آب جوش صورت می گرفته و به اسم”Mian Pian” که هنوز هم در شمال چین طرفداران خود را دارد شناخته می شده است.

یکی دیگر از نشانه های وجود نودالیت در اورشلیم است که قدمت آن به قرن پنجم میلادی می رسد؛و به آن “itrium” می گویند، که البته در قرون بعدی به نام ماکارانی رشته ای شناخته شد که از سمولینا تهیه می شد.این نوع نودل خشک می شد و بعد در آشپزی مورد استفاده قرار می گرفت.

صحبت از اینکه نودالیت دقیقا از کجا آمده بسیار سخت است؛ حال اینکه کدام نودل بهتر است ، یک بازی شیر و خط بین ایتالیایی ها و چینی هاست. در چین سرآشپزها باریکترین رشته های نودل را که به آن la mian می گویند،در آب عصاره گوشت گوساله همراه با فلفل قرمز و گشنیز می پزند. اما در ایتالیا ورقه های نازک نودالیت اسفناج را می برند و با بولونی (مواد ماکارانی خودمان) و نیز سس بشامل سرو می کنند.

چین یا ایتالیا برای ما فرقی ندارد؛ آنچه در خور اهمیت است ،این است که در نتیجه تلاش  تیم حرفه ای الیت ، یک غذای محبوب بین المللی با ذائقه ایرانی همراه شده است و به آسانی در دسترس طرفداران آن قرارگرفته است.